Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان‌ جنوبی گفت: اگر مالی به فروش رفت باید پیگیری شود تا منابع حاصل از آن ۱۰۰ درصد به استان برگشته و مجدد در راستای توسعه استان و نه برای خرج روزانه مصرف شود.

مرتضی ذاکرایان، امروز شنبه ۲۰ فروردین در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، اظهار کرد: طبق برنامه‌های راهبردی که مقام عالی وزارت در ذیل شعار سال برای این وزارت خانه معین کرده در راستای جامعه عمل پوشاندن واقعی به شعار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی تصریح کرد: راهبردهای وزارت امور اقتصاد و دارایی در سال ۱۴۰۱ ذیل تحقق شعار سال بر کنترل و کاهش تورم، سهولت فضای کسب‌وکار و بهبود وضعیت کسب و کار، سهولت صدور مجوزهای کسب‌وکار و کاهش فشار بر تولیدکننده و کسب و کار است.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان‌جنوبی گفت: نکته مهم دیگری که در این سال‌ها مغفول مانده، اخذ مالیات از فعالیت‌های سوداگرانه بوده که گاهاً مخل اقتصاد سالم بوده و فساد در این زمینه شکل می‌گیرد و به هیچ روشی سهم خودشان در توسعه و اعتلای اقتصادی کشور انجام نمی‌دهند.

ذاکریان افزود: امید است بتوان این افراد را هم با شناسایی از طریق ابزارهای اطلاعاتی که در سیستم‌های بانکی، مالی و ثبتی وجود داشته و همچنین مشارکت‌های مردمی با توجه به وجود یک سری سامانه‌هایی که در وزارت اقتصاد و دارایی تعبیه شده راجع‌به این قضیه بتوان چتر مالیاتی را گسترده‌تر و مؤدیان جدیدی را شناسایی و صرفاً وصول درآمدها را از بخش حقوق‌بگیر و دولتی به قسمت‌های پنهان اقتصاد سوق یابد.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از موضوعاتی که در سنوات گذشته نیز مورد توجه بوده بحث مولدسازی دارایی‌های دولت بوده، یادآور شد: با توجه به اینکه اموال دولت شامل ساختمال، املاک، مستغلات و مواردی همچون در اختیار دستگاه‌ها و قوای سه‌گانه وجود داشته، وزارت اقتصاد به تنهایی این اختیار را نداشته ولی وزیر اقتصاد تأکید کرده امیدواریم با هماهنگی این اختیارات را افزایش داده تا بحث مولدسازی اموال و دارایی‌ها دولت بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه بحث مولدسازی اموال دولت می‌تواند باعث یک سری حواشی باشد، اضافه کرد: به عنوان مثال اموال مازاد و شناسایی و فروش اموال مازاد که نیاز داشته تا در جلسات کارشناسی به آن پرداخته شود، ممکن بوده در مقطعی از زمان این مال به عنوان مازاد شناسایی اما این برنامه‌ریزی و نگاه را باید برای چند سال آینده و روند توسعه استان داشت که این دارایی را به قیمتی نفروشیم و مجدد چند سال آینده با قیمت دیگری مجبور به جایگزینی همان دارایی به ویژه در استان‌هایی مانند این استان که نیاز به این موارد بیش از پیش احساس شده باشیم؛ در صورتی نیز که این اتفاق افتاد و مالی به فروش رفت باید پیگیری شود تا منابع حاصل از آن صد در صد به استان برگشته و مجدد در راستای توسعه استان و نه برای خرج روزانه  مصرف شود.

وی با اشاره به اینکه امید است با برنامه‌های راهبردی که وزارت اقتصاد و دارایی ذیل فرمایشات مقام معظم رهبری برای مدیران استان‌ها مکلف نموده با تکیه بر علم و دانش و فناوری منجر به افزایش تولید ناخالص داخلی که نتیجه آن افزایش اشتغال در کشور و کاهش نرخ بیکاری و افزایش رفاه مردم بوده شویم، خاطرنشان کرد: با توفقیات الهی اگر بتوانیم اندکی زندگی را برای مردم آسان کنیم این خود موفقیت بزرگی خواهد بود.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی نیز با اشاره به اینکه مشکل اقتصادی زمینه ساز سایر آسیب‌هااست، گفت: باید با سپردن کار به اهل آن از ظرفیت‌ کشور استفاده شود که این اقدام کند انجام می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی با تأکید بر اینکه اقتصادی که ما درباره آن صحبت می‌کنیم با اقتصاد مد نظر غرب فرق می‌کند، گفت: آنان اقتصاد را هدف دانسته ولی ما مقدمه‌ای برای رشد و تعالی فرهنگی و اجتماعی و …می‌دانیم.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد در جامعه مانند خون در بدن است، بیان‌کرد: همانطور که کمبود خون در بدن بقیه اندام‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد، مشکلات اقتصادی نیز باعث آسیب بسیاری از حوزه‌های دیگر نیز می‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی ادامه‌داد: کشور ما ظرفیت‌های فراوانی دارد و از این نظر چرایی مشکلات اقتصادی را باید در علت‌هایی چون توطئه‌های دشمن، نفوذ و …جست و جو کرد.

عبادی با تأکید بر اینکه دشمن بعد از تلاش‌های ناکام و توطئه‌ها در ۴۰ سال گذشته به هدف خود نرسیده است، گفت: کشور ما همه چیز دارد که باید با سپردن کار به اهل آن از این ظرفیت‌ها استفاده شود که البته این اقدام کند انجام می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی اقتصاد و دارايي فروش اموال مازاد دولت امور اقتصاد و دارایی خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۵۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباسعلی نوبخت در نشست سراسری - وبیناری ارائه نظامنامه مردمی‌سازی و رویکرد‌های معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان؛ به طرح و بررسی رویکرد‌های این معاونت در راستای شیوه‌های نوین حکمرانی و مدیریت مشارکتی و ایفای نقش آگاهانه و مسوولانه مردم بویژه ذی‌نفعان عرصه‌های منابع طبیعی بخصوص مراتع کشور و احاله مدیریت طرح‌های منابع طبیعی به مردم در قالب ظرفیت‌های قانونی موجود پرداخت.     وی به وسعت نزدیک به ۸۳ میلیون هکتاری مراتع کشور و ظرفیت‌های آشکار و نهان آن اشاره و اظهار کرد: باید به طور دقیق مشخص شود که مراتع چه توانمندی‌هایی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز و دیگر اثربخشی‌ها دارند.   نوبخت ادامه داد: با تشکیل و توسعه تعاونی‌های مرتعداری، امر مدیریت و بهره‌برداری مراتع در قالب طرح‌های مرتعداری به ذی‌نفعان حقیقی (دامداران، ساکنان و بومیان) احاله می‌شود و در این صورت است که خود مردم با انجام بذرکاری، اقدامات بیومکانیکی و بخصوص بیولوژیک، شروع به غنی‌سازی و تقویت ظرفیت مراتع می‌کنند.   وی خاطرنشان کرد: دفتر آموزش و ترویج باید با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مرتعداران و روستاییان فعالیت خود را از جنبه تسهیلگری افزایش دهد، همچنین دفتر روابط عمومی نیز با اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی بیشتر در زمینه توانمندسازی جوامع بهره‌بردار و زمینه‌سازی اجرای شیوه‌نامه‌ها نقش‌آفرینی کنند.   رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت درست عرصه‌های منابع طبیعی را مدیریت از پایین به بالا در هرم مدیریت برشمرد و با تاکید بر اجرای منطقه‌ای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌های منابع طبیعی بخصوص مرتعداری افزود: برای مردمی‌سازی درست، ما ناگزیریم برای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌ها به صورت منطقه‌ای عمل کنیم یعنی این انتظار نیست که مثلا در کل سطوح مرتع کشور به یکباره اجرا شود.   به گفته وی، امسال نیز که سال مشارکت مردم است، اگر در هر استان یک پایلوت ایجاد شود با افزایش ظرفیتی که در مراتع وجود دارد، مرتعداران تبدیل به تسهیلگر خواهند شد، بستر‌های همکاری و مشارکت‌دهی مردم در نظامنامه‌های مردمی‌سازی، لحاظ شده و فقط نیازمند عزمی جدی برای عملیاتی شدن است.   نوبخت با اشاره به عنوان "دستیار مردمی‌سازی" در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: برای مردمی‌سازی و راهبری این جلسات، ۵ کارگروه شامل کارگروه‌های آموزش و ترویج، علوم آبخیز، مالی، اطلاع‌رسانی و کارگروه اجرایی باید تشکیل شود.   وی تصریح کرد: برای مشارکت موفق مردم در بهره‌برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است و یک نگاه همه‌جانبه می‌تواند جوابگوی این مهم باشد چرا که این سه مؤلفه، لازم و ملزوم یکدیگرند و به صورت توأمان می‌توانند موفقیت در مردمی‌سازی منابع طبیعی را تضمین کنند.   بنابر این گزارش، تا انتهای سال ۱۴۰۲ و در راستای مردمی‌سازی طرح‌های منابع طبیعی در سطح کشور، ۲۰ صندوق ملی منابع طبیعی، ۱۲۰ اتحادیه استانی و ۴۲۵ تعاونی فراگیر در ۴۰۰ سامانه عرفی تشکیل شده که حدود ۱۰۰ هزار خانوار بهره‌بردار را تحت پوشش قرار می‌دهند.   گفتنی است؛ چهارمین جلسه سراسری – وبیناری تبیین سیاست‌ها، برنامه‌ها، اقدامات و عملکرد معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان با دستور کار ارائه نظامنامه مردمی‌سازی و رویکرد‌های این معاونت درخصوص جلب مشارکت مردمی و جذب سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی برگزار شد.

دیگر خبرها

  • فروش ماشین آلات پرابهام براساس قانون/ ۱۵۰۰ دستگاه فروخته شد
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • مولدسازی دارایی‌های دولت فرصتی برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام دستگاه‌ها است
  • رفع مشکلات مردم، تکلیف مدیران در دولت سیزدهم است
  • کشف ۲۰۶ موبایل مظنون به سرقت در البرز
  • پیام کرمان آیدکس، آغاز گذر از اقتصاد مبتنی بر منابع به اقتصاد مبتنی بر دانش است
  • تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی و معدنی رسوبی در بنادر
  • تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی و معدنی رسوبی
  • زندان‌های مازاد مولدسازی می شوند
  • هشدار نسبت به کلاهبرداری از مردم در پوشش خرید و فروش عتیقه